Bryggkurser

Om kursen

Vill du lära dig att brygga öl? Eller utveckla ditt bryggande? Då är du välkommen till oss. Våra ölbryggningskurser sker under ledning av erfarna bryggare och innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. Kurserna har varit ett uppskattat inslag i vår verksamhet sedan 2020 och har bland annat uppmärksammats av Göteborgsposten: De lär sig brygga sig eget öl

Upplägg

Vi startar dagen med fika och teoretisk genomgång där vi diskuterar allt från råvaror, recept och utrustning till de olika bryggmomenten som leder fram till ett färdigt öl. Därefter bryggeri vi en öl tillsammans i vårt bryggeri. Vi använder oss av ett bryggverk för hemmabruk och visar även parallellt hur du kan brygga med mer traditionella kokgrytor hemma i ditt kök. Det färdiga ölet kommer sedan avsmakas vid en återträff i vår restaurang, då även allmänheten har möjlighet att prova det. Kurserna startar 9.30 på lördagar och brukar pågå till ca 16.00.

Boka kurs

Pris för en heldag inklusive fika, kompendium och återträff är 650 kr. Kontakta oss för lediga datum. Vi anordnar även slutna kurser för företag och andra sällskap.

Kommande kurstillfällen:
Lördag 19 november, kl 9.30*
Lördag 21 januari, kl 10.00*
Lördag 11 mars, kl 9.30*
Fredag 21 april kl 10.30
Lördag 6 maj, kl 9.30*
Fler kurser tillkommer.

* Fullsatt kurs.

Deltagaren Tove Solbeckar tillsätter humle i ölet under en av våra kurser. Foto Robin Aron

%d bloggare gillar detta: