Våra öl

Vi brygger det vi tycker är gott och tror att andra också kan uppskatta. Sortimentet består av ett antal ale, porter och klassisk tysk pilsner. Produktionen sker i vårt bryggeri i Majorna under hantverksmässiga former. Alla öl är ofiltrerade och opastöriserade för en smakrikare upplevelse. Och självklart veganska!

Ett flertal sorter finns alltid i ordinarie sortiment och kan beställas styckvis till valfritt Systembolag här. Andra är tillfälliga eller mer säsongsbetonade. Vi brygger också unika öl åt några utvalda krogar i Göteborg. Listan nedan visar främst sorter som är aktuella just nu.

MAJORNAS CITRA
Frisk och lätt American Pale Ale med en tydlig citruston och aningen gräsig beska. En så kallad single hop och en trotjänare som lämpar sig väl för de flesta tillfällen. En av våra bästsäljare som ingått i ordinarie sortiment sedan 2017.

Malt: Pilsnermalt och Munich light.
Humle: Citra
ABV: 5.3%
Lanserad: 2017
Art work: Jennie Wangel

ENEGRENS PILSNER
Fyllig och maltig pilsner med markerad beska och aromatiska inslag. Tydlig smak av bröd- och spannmål samt toner av aprikos, örter och apelsin. Fungerar fint med fläsk- och lammkött och diverse salt och smakrik husmanskost. Uppkallad efter E.B. Enegren, grundare av det gamla Majornas Bryggeri som var verksamt 1859-1949. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Pilsnermalt och Melanoidinmalt
Humle: Saaz, Cascade och Magnum
ABV: 5.4%
Lanserad: 2021
Art work: Peter Fahlen

PERSSONS PILSNER
Ljus, frisk och relativt lätt pilsner i tysk stil. Ölet har en lätt brödighet, med inslag av honung samt en balanserad men markerad beska. Förutom klassisk tysk humle används en mindre mängd Citra-humle för fräschören. Utmärkt matöl som lämpar sig till såväl fisk, ljust kött, panerad ost och många vegetariska rätter. Även det nordeuropeiska kökets salta och tunga mat passar bra. Perssons pilsner är uppkallad efter Johan Leonard Persson, bryggmästare och ägare av gamla Majornas Bryggeri under 1900-talets första hälft. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Pilsnermalt, Extra pale Pilsnermalt
Humle: Hallertau Mittelfrüh, Hersbrucker, Northern Brewer och Citra.
ABV: 4,8 %
Lanserad: 2022
Art work: Peter Fahlen

Himmel & Hav
West Coast IPA med ordentligt tryck och en tydlig beska från den klassiska amerikanska humlen Columbus. En relativt torr och välhumlad öl med en smakblandning av mandarin, aprikos, citrus, granbarr, grapefruktsskal och vitpeppar. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Maris Otter pale, Maris Otter extra pale, vete, Carapils.
Humle: Idaho 7, Galaxy, Columbus
ABV: 6,6 %
Lanserad: 2022
Art work: Anders Bohma

KNô DAJ IN
Tämligen ljus och frisk IPA med tydliga toner av citrus och tropisk frukt. I bakgrunden finns även en viss blommig och kryddig karaktär. Ölet har en medelbeska som drar åt tallbarr och citrusskal. Smakbasen är hämtad från ljus malt, majs och humlesorterna Motueka från Nya Zeeland och Citra från USA. Vår mest sålda öl 2023 och en öl med stor hinkabilitet. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Maris Otter pale, Maris Otter extra pale, majs, vete, Carapils.
Humle: Mouteka och Citra.
ABV: 6,6 %
Lanserad: 2022
Art work: Jennie Wangel

MAJORNAS KAPARKUNG
Fruktig IPA med tydlig citruston samt inslag av ananas, mango och passionsfrukt. Även smak av torkad aprikos och sirapslimpa. Påtaglig och kvardröjande beska. Uppkallad efter legendaren Lars Gathenhielm. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Maris Otter pale, vete, Munich light, Carapils, Carahell
Humle: Simcoe, Mosaic, Citra, Magnum
ABV: 6,7%
Lanserad: 2018
Art work: Tobbe Johansson

MAJORNAS KAPARDROTTNING
Humlearomatisk IPA där Nelson Sauvin sätter karaktär med en ton av druvor. Allmänt fruktig smak med framträdande citrustoner och balanserad beska. Uppkallad efter legendaren Ingela Gathenhielm. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Maris Otter pale, vete, Munich light, Carapils, Carahell
Humle: Nelson Sauvin, Citra, Magnum
ABV: 6,4%
Lanserad: 2018
Art work: Tobbe Johansson

MAJORNAS GÖTA LEJON
Modern och välhumlad IPA med en frisk, fruktig smakprofil där Mosaic och Galaxy ger en tydlig karaktär av citrus och tropisk frukt. Inslag av mango, tallbarr, ananas och grapefrukt. Medelfylligt med påtaglig beska. Ingick i ordinarie sortiment från 2017 till våren 2023.

Malt: Maris Otter pale, vete, CaraHell
Humle: Galaxy, Mosaic, Columbus
ABV: 6,5%
Lanserad: 2017
Art work: Tobbe Johansson

TRO, HOPP & KÄRLEK
Tro, Hopp & Kärlek är en frisk och torr Berliner Weiße som smaksatts med hallon, blåbär och svarta vinbär. Ölet har en en framträdande ton av hallon och en behaglig syrlighet och beska. Gjord främst som sällskapsdryck och törstsläckare. Men den fungerar även till lättare plockmat, snacks och vissa kryddstarka rätter. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Pale Ale, Vete
Frukt: Hallon, svarta vinbär och blåbär
ABV: 4,5%
Lanserad: 2022
Art work: Maximilian Gasolini

ÄLSKA
Fräsch, lätt fruktig och något kryddig session IPA med måttlig beska. Humlad med Lemondrop, Cascade, Azacca och Challenger. Perfekt som sällskapsdryck, till en god sallad eller till mat med lite sting. Ingår i ordinarie sortiment .

Malt: Vienna, Maris Otter pale, vete, havre, Carapils, CaraMunich II
Humle: Cascade, Lemondrop, Azzaca, Challenger
ABV: 4,9%
Lanserad: 2020
Art work: Tobbe Johansson

ÄLSKA MERA
Älska Mera är en lättdrucken och fruktig hazy IPA som balanserar fint mellan friska citrussmaker och tropisk frukt. Ölet har förutom rikliga mängder humle också en generös dos ananas. Medelstark beska med inslag av vitpeppar och grapefruktsskal. Perfekt som sällskapsdryck och då gärna extra kall.

Malt: Golden Promise Pale ale, Maris Otter pale, pilsnermalt, vete, mältad havre.
Humle: Centennial, Lemondrop, Citra och Idaho 7
ABV: 6,4%
Lanserad: 2022
Art work: Tobbe Johansson

MAJORNAS SOMMARBLOMSTER
Tysk Golden ale med subtila smaktoner från Hallertau Mittelfruh och Hallertau Blanc. Ölet har en blommig och örtig karaktär med toner av citrus och en lätt kryddig beska. Lättdrucken sällskapsdryck som även lämpar sig väl till sommargrillen!

Malt: Golden Promise Pale Ale, Extra Premium Pilsner, ale Ale, Majs, Crystal Extra Light.
Humle: Northern Brewer, Hallertau Mittelfruh, Hallertau Blanc, citra
ABV: 5,2%
Lanserad: 2023
Art work: Mariann Johansson

MAJORNAS EPA
Klassisk, lätthumlad engelsk ale med toner av inlagda plommon, fikon och sultanrussin. Tydlig smak av karamellmalt. Måttligt kolsyrad som sig bör för stilen. Ölen är uppkallad efter det varuhus som låg i samma lokal som vårt bryggeri och bryggpub. Fungerar fint till grillad kyckling, fish and chips, schnitzel eller nötig hårdost. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Maris Otter pale, CaraMunich II, Carapils, chokladmalt
Humle: Challenger, Fuggles, First Gold
ABV: 5,5%
Lanserad: 2020
Art work:

MAJORNAS VÅRVETE
En Weißbier ‘Majorna Style’ med framträdande citrustoner och smakinslag av kryddnejlika och skumbanan. Majornas Vårvete är en lätt och frisk öl som går väl med vårens primörer, lättare kycklingrätter, sallader med fetaost eller till ett ljust bröd med ädelost. Passar även till kryddstark mat.

Malt: Extra pale pilsnermalt, vete, pilsnermalt, Carapils
Humle: Lemondrop, Citra, Liberty
ABV: 5,0%
Lanserad: 2022
Art work: Tobbe Johansson

MAJORNAS HÖSTALE
Maltig och mustig ale som lämpar sig utmärkt under kulna höstdagar. Bryggd med tysk Munchenmalt, men påminner mycket om en klassisk, brittisk ale med välbalanserad beska. Ölet har humlats försiktigt och har en citrusaktig och lätt jordig smakton med inslag av äppelskal. Medelstark, något gräsig kvardröjande beska. Bryggs en gång om året och skiftar då lite i karaktär

Malt: Munich light, Pale ale, CaraHell, CaraMunich II
Humle: Amarillo, Citra och El Dorado
ABV: 5,3%
Lanserad: 2020
Art work: Tobbe Johansson

MAJORNAS FOLK
Modern folköl med ordentlig kropp, frisk beska och massor med humle där bland annat Amarillo och Simcoe sätter en fruktig karaktär. Passar perfekt till kryddig mat, grillat eller som sällskapsdryck. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Vienna, Maris Otter pale, vete, havre Carapils, CaraMunich II
Humle: Challenger, Amarillo, Simcoe
ABV: 3,5%
Lanserad: 2020
Art work: Jennie Wangel

MAJORNAS AMERIKANSKA FOLK
Välhumlad, modern New England IPA med en juicig och tropisk karaktär. Smaker av mango, citrus och persika samt en mjuk och sparsam beska. Passar perfekt till grillad mat eller som en lättdrucken sällskapsdryck. Utgått ur sortimentet.

Malt: Maris Otter pale, puffat Vete, havre, Carapils, Maltodextrin
Humle: Mosaic, Rakau, Citra, Galena,
ABV: 3,5%
Lanserad: 2022
Art work: Jennie Wangel

MAJORNAS ENGELSKA FOLK
Engelska Folk har en traditionell engelsk karaktär där maltsmakerna är i fokus. Passar utmärkt till lite robustare mat som husmanskost eller till jul/påsk-bordet. Går även fint till kvällsmackan. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Pale Ale, Carapils, havre, CaraMunich II, Special B, chokladmalt.
Humle: Fuggles, First Gold, Challenger
ABV: 3,5%
Lanserad: 2020
Art work: Jennie Wangel

SJÖBERGENS SESSION-IPA
Lätt, frisk och krispig ale med en blommig och aningen kryddig karaktär. Tydliga citrusaromer där blodapelsin framträder. Ölet, som delar släktskap med vår folköl, har en markerad, men balanserad beska. Tillfällig öl.

Malt: Vienna, Maris Otter pale, vete, havre Carapils, CaraMunich II
Humle: Challenger, Amarillo, Simcoe
ABV: 4,2%
Lanserad: 2023
Art work:

ELFSBORGS LÖSEN
Klassisk brittisk porter med tydliga toner av rostad malt, kaffe och mörk choklad. Inslag av röda bär och lakrits. Fungerar både för nybörjare och inbitna porterdrickare.

Malt: Pale ale, CaraMunich II, Choklad, Biscuit, Carafa II
Humle: Bramling Cross, East Kenth Golding, Fuggles
ABV: 5,5%
Lanserad: 2016
Art work: Tobbe Johansson

KUSTENS PORTER
Imperial porter med extra allt och stora smaker. Fyllig och rund kropp. Smak av choklad, kavring, russin och kaffe. Namngiven efter ett lokalt skeppsvarv som var verksamt under 1700- och 1800-talen. Ingår i ordinarie sortiment.et Kusten.

Malt: Pale ale, Munich, Choklad, Special B, De-husked Caraf II, Chokladråg
Humle: Fuggles, East Kenth Golding, Magnum
ABV: 9,5%
Lanserad: 2019
Art work: Daniel Hansson

KUSTENS BOURBON PORTER
Imperial porter som fatlagrats i minst 8 månader. Tydliga och komplexa smaker av bourbon, torkad frukt och kaffe. Inslag av vanilj, ek, kavring och mörk choklad. Fyllig och rund, men något torrare karaktär än sin lillebror Kustens porter. Ingår i ordinarie sortiment.

Malt: Pale ale, Munich, Choklad, Special B, De-husked Caraf II, Chokladråg
Humle: Fuggles, East Kenth Golding, Magnum
ABV: 13%
Lanserad: 2023
Art work: Daniel Hansson

LEFTIE LUCY
Hazy IPA med fruktiga och örtiga smaker där Vic Secret, Amarillo och Citra sätter prägel. Låg beska och en mjuk och rund munkänsla gör Lucy till en trevlig och lättdrucken sällskapsdryck. Innehåller laktos. Utgått.

Malt: Pale ale, vete, havre
Humle: Vic Secret, Amarillo, citra
ABV: 5,9%
Lanserad: 2020. Utgått tillsvidare.
Art work: Tobbe Johansson

LUCKY LUCY
Mycket humlearomatisk imperial IPA där Idaho 7 sätter stor karaktär. Ölet har en mjuk, utpräglad smak av mogen, tropisk frukt med toner av ananas, persika, passionsfrukt och mango. Något ljusare än en sedvanlig dubbel-ipa och även något mildare beska med inslag av tallbarr. Utgått.

Malt: Maris Otter extra pale, pale ale, mältad havre, majs, vete.
Humle: Idaho 7, Vic Secret, Nelson Sauvin, Mosaic
ABV: 8,7%
Lanserad: 2022
Art work: Tobbe Johansson

MAJORNAS DUBBEL VINTERVÄRMARE
En belgisk maltdriven strong ale på nio procent. Ölet har en söt, fruktig och rund kropp som smakar länge. Fruktigheten kommer dels från jästen men också från humlesorterna Amarillo och Nugget.

Malt: Pale ale, Havre, Caramel aromatic, Carapils, Belgian Special B
Humle: Amarillo, Nugget
ABV: 9,0%
Lanserad: 2020
Art work: Jennie Wangel

FYRAHUNDRAFJORTON
Något juicig och rikligt humlad New England IPA med en fruktig och djup smak. Tydliga toner av tropisk frukt. Premiäröl vid öppningen av vår bryggeripub.

Malt: Maris Otter pale, vete, Vienna, Carapils, havre.
Humle: Amarillo, Azacca, Citra
ABV: 6,0%
Lanserad: 2019
Art work: Anders Bohman

CRIPPAS ALE
Maltig Pale Ale med en lätt en fruktig ton, viss beska och något knäckiga inslag. Säljs exklusivt på Crippas Café och i vår bryggeripub. Vår äldsta öl som fortfarande produceras.

Malt: Pilsner, CaraHell, Carapils, CaraMunich II
Humle: Amarillo, Cascade, Chinook
ABV: 5,0%
Lanserad: 2016
Art work: Emma Eriksson

PACIFIC HAZE
Disig, humledriven och något alkoholstarkare IPA som humlats med tre olika Nya Zeeländska sorter. Denna dubbelt torrhumlade bryggd bjuder på frukttoner från aprikos, apelsin, plommon, päron och gröna druvor och har en återhållsam och mjuk beska.

Malt: Pale ale, vete, havre, biscuit
Humle: Mouteka, Nelson Sauvin och Pacific Gem
ABV: 6,9 %
Lanserad: 2020. Utgått tillsvidare.
Art work: Tobbe Johansson

PACIFIC RYE
Stabil, smakrik och kraftig råg-IPA med stor kropp. Komplex smak med både sötma, syra och beska blandat med smakerna av solmogen tropisk frukt, mörka bär, inlagd persika och romrussin. Kompletteras med toner från nötter, ek, rågknäcke och kanderat socker.

Malt: Pale ale, rågmalt, vete, CaraMunich II
Humle: Mouteka, Rakau och Pacific Gem
ABV: 6,9 %
Lanserad: 2021. Utgått tillsvidare.
Art work: Tobbe Johansson

PITCHERS HOUSE IPA
Humlearomatisk IPA med en fruktig smak, tydlig beska och liten sötma. Inslag av mango, torkade aprikoser, apelsinskal och sirapslimpa. Säljs exklusivt på Pitchers i Majorna,

Malt: Maris Otter pale, vete, Munich light, Carapils, Carahell
Humle: Simcoe, Mosaic, Citra, Magnum
ABV: 6,7%
Lanserad: 2020
Art work: Tobbe Johansson


Frågor om ölen?


%d bloggare gillar detta: